Smaki Indii. 50 przepisów kuchni indyjskiej - Julie Schwob

Smaki Indii. 50 przepisów kuchni indyjskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Julie Schwob

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328012660
EAN:
Format: 190 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 140
Data wydania: 2015-01-28
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.99
książka
28.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka dla miłośników dobrej kuchni i kulinarnych podróży.

Kuchnia indyjska kształtowała się przez wiele wieków. Podstawowymi cechami są zapewne przyprawy używane do przygotowywania potraw. Tymi ziołami są oczywiście: kolendra, curry, kurkuma, czerwone i zielone strączki chili, szafran, cynamon, curry, czarne nasiona gorczycy, anyż, kozieradka, asafetyda, tamaryndowce, goździki, kardamon i wiele, wiele innych.

Nowoczesna szata graficzna i niezwykle barwne fotografie.

Książka "Smaki Indii. 50 przepisów kuchni indyjskiej"
Julie Schwob