Serwowanie piwa Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki - Bertinotti Davide, Galati Michele

Serwowanie piwa Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki

4.00 Oceń książkę!

Autor: Bertinotti Davide, Galati Michele

Wydawnictwo: CeDeWu
ISBN: 9788381022064
EAN: 9788381022064
Format: 235 x 165 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2019
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
38.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Nie wystarczy dysponować znakomitym piwem w beczce lub w butelkach, aby zapewnić klientom kufel wspaniałego napoju i wielkie przeżycia przy jego piciu. Tak samo jak proces warzenia piwa, ważne są takie czynniki związane z jego serwowaniem, jak: temperatura, przechowywanie w beczce, urządzenie do rozlewania, rodzaj szklanki i sposób nalewania.

Niniejsza książka omawia szczegółowo jak samemu zbudować urządzenie do rozlewania, jak się nim posługiwać i utrzymywać w idealnym stanie. Opisuje zasady działania i eksploatacji beczek, podłączeń oraz aparatury. Pokazuje jak wybierać i przygotowywać szklanki oraz jak prawidłowo nalewać do nich piwo.

Omówione zagadnienia:
• pomieszczenia: piwnica, chłodnia, strefa nalewania,
• urządzenie do rozlewania,
• zawory beczek i głowice/złącza urządzenia do rozlewania,
• krany do nalewania piwa,
• szklanki - rodzaje i użytkowanie,
• prawidłowe rozlewanie i nalewanie,
• regulacja urządzenia do rozlewania,
• budowa własnego urządzenia do rozlewania,
• konserwacja, czyszczenie i sanityzacja linii, złączy i kurków.

Książka "Serwowanie piwa Optymalne wykorzystanie sprzętu, rozlewanie z beczki i nalewanie z butelki"
Bertinotti Davide, Galati Michele