Serotonina - przełom w dietetyce - Susan Suffes; Judith J. Wurtman

Serotonina - przełom w dietetyce

4.00 Oceń książkę!

Autor: Susan Suffes; Judith J. Wurtman

Wydawnictwo: Amber (uprz)
ISBN: 8372457042
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 238
Data wydania: 2001-07-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
23.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jedyna w Polsce książka na temat przełomowego naukowego odkrycia
Co jeść, żeby przestać się przejadać pod wpływem stresu

Pokłóciłeś się z żoną, zepsuł ci się samochód, sąsiad zadzwonił z pretensjami, zgubiłeś klucze do mieszkania. Jesteś zdenerwowany. Więc... sięgasz po coś do zjedzenia.

Komu z nas nie zdarzyło się rzucić na cukierki, ciasteczka, chipsy czy orzeszki w sytuacjach stresujących? Przejadanie się nie ma często nic wspólnego z brakiem silnej woli. Jest związane ze stresem i poziomem naturalnego hormonu - serotoniny. Jej aktywność zwiększa się po spożyciu pokarmów bogatych w węglowodany, a zawierających mało tłuszczów, i zmniejsza potrzebę jedzenia.

Dowiesz się:

  • Jak wygląda "obiad odprężający"
  • Co to jest "dieta chudnięcia wiosenno-letniego"
  • Jakie przekąski wybierać
  • Co zamawiać w barach szybkiej obsługi i restauracjach
  • Jak zapobiegać atakom obżarstwa

Łatwa dieta, która pozwala kontrolować apetyt, uniwersalny plan żywienia i specjalne diety dla:
  • Młodych matek
  • Kobiet cierpiących z powodu dolegliwości związanych z zespołem napięcia przedmiesiączkowego
  • Osób pracujących w systemie zmianowym
  • Ludzi cierpiących na sezonową chorobę afektywną
  • Byłych palaczy
Ta książka gwarantuje skuteczność najprzyjemniejszej, nie wymagającej wyrzeczeń kuracji odchudzającej!

Książka "Serotonina - przełom w dietetyce"
Susan Suffes; Judith J. Wurtman