Serotonina przełom w dietetyce - Judith Wurtman; Susan Suffes

Serotonina przełom w dietetyce

4.00 Oceń książkę!

Autor: Judith Wurtman; Susan Suffes

Wydawnictwo: Amber (uprz)
ISBN: 8371692714
EAN:
Format: 170 x 235
Oprawa: twarda
Stron: 238
Data wydania: 2097-01-01

PRZEDSPRZEDAŻ KSIĄŻKI!!
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
23.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jedyna w Polsce książka na temat przełomowego naukowego odkrycia związku serotoniny z przejadaniem się pod wpływem stresu.
Przejadanie się pod wpływem stresu nie wynika z braku silnej woli, lecz jest spowodowane zmianami w ośrodku mózgowym. Podstawę jego funkcjonowania stanowi serotonina. Aktywność tego naturalnego hormonu zwiększa się po spożyciu określonych pokarmów - bogatych w węglowodany, a zawierających mało tłuszczów - wpływa na poprawę samopoczucia, zmniejsza wywołaną przez stres potrzebę jedzenia i w konsekwencji umożliwia skuteczne odchudzanie się.
  • Łatwa dieta, która pozwala kontrolować apetyt
  • Uniwersalny plan żywienia
  • Specjalne diety dla: młodych matek, kobiet cierpiących z powodu dolegliwości związanych z zespołem napięcia przedmiesiączkowego, osób pracujących w systemie zmianowym, ludzi cierpiących na sezonową chorobę afektywną, byłych palaczy.

    Książka "Serotonina przełom w dietetyce"
    Judith Wurtman; Susan Suffes