SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki - Samin Nosrat

SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki

4.00 Oceń książkę!

Autor: Samin Nosrat

Wydawnictwo: Znak Literanova
ISBN: 9788324070374
EAN: 9788324070374
Format: 0
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
61.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Bestseller "New York Timesa"! Serial na Netflixie!

Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule - o smaku decydują cztery kluczowe elementy:
•sól, która wzmacnia smak,
•tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
•kwas, który równoważy,
•ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.

Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat - genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy

Książka "SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki"
Samin Nosrat