Ryby w kuchni nie tylko wędkarskiej - Olgierd Różycki

Ryby w kuchni nie tylko wędkarskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Olgierd Różycki

Wydawnictwo: Książka i Wiedza
ISBN: 830513265X
EAN:
Format: 145 x 205
Oprawa: miękka
Stron: 151
Data wydania: 2003-01-28
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
12.99
książka
13.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
To bardzo smakowita książka. Chciałem napisać ''znakomita'', ale choć to tez prawda, to jest ona przede wszystkim smakowita. Od samych nazw potraw kreci się w głowie, a ślinka napływa potokiem do ust. Są wśród nich prawdziwe dzieła sztuki. Pobudzają wyobraźnie, są zapowiedzią czegoś niezwykłego ... Znajdziemy wiec dania takie jak ''Pomruk głębin'', ''Przysmak kniazia'', ''Zakręcona ploć'', ''Taniec rusałki'', ''Przebój klasztoru'' czy ''Rosłanka ustecka''. Jest jeszcze cos, co jest warte podkreślenia - barwny język i lekkość, z jaka autor porusza się w temacie. Widać, ze nie tylko zna się na rybach, ale i lubi wędkować, a plony połowów gotować, smażyć, dusić, zapiekać i podawać z sosami na wiele sposobów. Układ pracy jest przejrzysty, a całość napisana w przystępnej i zwięzłej formie. Zachęcam zatem do lektury tego swoistego przewodnika nie tylko po daniach z ryb, ale i po rybach z naszych rzek i jezior. Smacznego!

Książka "Ryby w kuchni nie tylko wędkarskiej"
Olgierd Różycki