Ryby na różne sposoby. Od krewetek do diabła morskiego - Aldo Zilli

Ryby na różne sposoby. Od krewetek do diabła morskiego

4.00 Oceń książkę!

Autor: Aldo Zilli

Wydawnictwo: Muza
ISBN: 8374950277
EAN:
Format: 200 x 230
Oprawa: twarda
Stron: 144
Data wydania: 2006-10-05
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
31.99
książka
36.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ogromny asortyment dostępnych na rynku ryb i egzotycznych owoców morza może onieśmielać, dlatego właśnie znany restaurator londyński i słynny ekspert kuchni rybnej Aldo Zilli postanowił napisać "Ryby na różne sposoby". Książka ta, to nic innego, jak kompendium wiedzy, niezbędnej do właściwej obróbki, przygotowania i podania ryb oraz najbardziej nawet wymyślnych owoców morza. Aldo podpowie nam więc, jak odróżnić rybę świeżą od nieświeżej, jak dobrać zioła i przyprawy, tak, aby podkreślały, a nie tłumiły delikatny smak ryb. Z książki Zittiego dowiemy się również jak, krok po kroku, zapanierować filety rybne, jak wypatroszyć całą rybę, jak przygotować steki rybne i rolady. Dodatkowym udogodnieniem są ilustracje, które ilustrują każdy etap przygotowań; zwieńczeniem zaś - smakowite przepisy. Aldo dowodzi, że najlepsze dania z ryb to te, które powstają w oparciu o sprawdzone i niewyszukane metody przygotowania, takie jak pieczenie w folii, duszenie lub grillowanie. Książka podzielona jest na pięć rozdziałów, z których każdy poświęcony jest kolejno rybom okrągłym, płaskim, rybom egzotycznym, oleistym i skorupiakom. W każdej z części czytelnik znajdzie wyczerpujące informacje na temat poszczególnych gatunków oraz znakomite przepisy.

Książka "Ryby na różne sposoby. Od krewetek do diabła morskiego"
Aldo Zilli