RYBY I OWOCE MORZA TW - JACQUES LE DIVELLEC

RYBY I OWOCE MORZA TW

4.00 Oceń książkę!

Autor: JACQUES LE DIVELLEC

Wydawnictwo: Larousse
ISBN: 8389771012
EAN: 9788389771018
Format: 265 x 195 x 0
Oprawa: twarda
Stron: 383
Data wydania: 2002
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
58.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ponad 400 przepisów na potawy z ryb i owoców morza. Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara; potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku; potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela. Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną. Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu. Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać. Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.

Książka "RYBY I OWOCE MORZA TW"
JACQUES LE DIVELLEC