Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka - Jan Fiedurek

Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jan Fiedurek

Wydawnictwo: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
ISBN: 9788322726501
EAN:
Format: 165 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 210
Data wydania: 2007-12-01
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
31.62
książka
36.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Problematyka wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka stawia ciągle nowe wyzwania i jest poszerzana o aktualną wiedzę. W monografii przedstawiono zagadnienia popularyzujące pewne postawy i zachowania związane z oddziaływaniem żywności i wpływające na zdrowie człowieka. Zawiera ona najważniejsze informacje dotyczące składników żywności i ich wpływu zarówno na kondycję fizyczną, jak i psychiczną człowieka. Ważnym elementem merytorycznym opracowania są rozdziały dotyczące racjonalnego odżywiania, stosunek do różnych diet (w tym wegetarianizmu), żywności funkcjonalnej oraz modyfikowanej genetycznie. Uzupełnieniem tych informacji jest charakterystyka antyodżywczych składników żywności oraz zalet konsumpcji owoców i warzyw.

Książka "Rola żywności i żywienia w profilaktyce i terapii chorób człowieka"
Jan Fiedurek