Rączka gotuje na beztydziyń i świynta - Rączka Remigiusz

Rączka gotuje na beztydziyń i świynta

4.00 Oceń książkę!

Autor: Rączka Remigiusz

Wydawnictwo: Księgarnia Św. Jacka
ISBN: 9788370309961
EAN: 9788370309961
Format: 260 x 210 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 192
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
51.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Urodziłem się i wychowałem w tradycyjnej śląskiej rodzinie. Od dzieciństwa miałem do czynienia ze śląskim etosem pracy - większość moich wujków, dziadkowie i ojciec pracowali w kopalniach; zaś babcie, ciotki i mama odpowiadały za kulinarną sferę życia. Wychowołech sie na klinie u starek, kiere były z przedwojennego pieczywa - jeszcze za Wilusia.
Mój charakter i osobowość kształtowały się w duchu śląskości, szacunku do pracy i obowiązkowości, co sprawiło, że jestem osobą rzetelną i pracowitą. Najważniejsze miejsce w moim sercu zajmuje tradycja i chęć kultywowania jej w kazdym obszarze życia, poprzez gwarę, obrzędy, a przede wszystkim dziedzictwo kulinarne. Gastronomią zajmuję się od lat 90. ubiegłego wieku, co w 2008 roku zaowocowało autorskim programem telewizyjnym. Od tego czasu moje programy można zarówno oglądać w stacji telewizyjnej TVP Katowice, jak i słuchać w radiu Katowice. Co tydzień od kilku lat można też czytać autorskie felietony w "Nowinach Wodzisławskich". Najważniejsze jest dla mnie, żeby robić to, co kocham. To wlaśnie robię.
Drugi tom zawiera wiele ciekawych przepisów na wiosenne i letnie dni. W książce przenika się tradycja z nowoczesnością, dlatego można spotkać przepisy na szpajzę, kopę, ale też wspaniały sernik, czy polędwiczkę na sosie szafranowym.

Książka "Rączka gotuje na beztydziyń i świynta"
Rączka Remigiusz