Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni - Praca zbiorowa

Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070703
EAN: 9788377070703
Format: 205 x 145 x 12
Oprawa: Twarda
Stron: 110
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
9.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podroby w dawnej kuchni polskiej cieszyły się dużą popularnością i były uważane za szczególny przysmak.
W niniejszej publikacji zebraliśmy receptury na specjały z wątroby, flaków, serc, żołądków, ozora, nerek, płuc i ogona. Ponadto podajemy kilka przepisów na kaszankę i czerninę.
Znajdziesz tu ciekawe propozycje przekąsek, zup oraz dań głównych. Obok takich znanych potraw, jak ozorki w galarecie czy płucka na kwaśno, prezentujemy m.in. zapomniane żarniuki i gęsi pipek.

Książka "Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni"
Praca zbiorowa