Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Techn - Jarosz Krystyna

Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Techn

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jarosz Krystyna

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157110
EAN: 9788302157110
Format: 240 x 170 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 96
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
40.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W podręczniku omówiono dokładnie rozrost ciasta. Wskazano, jak proces ten przebiega w piekarniach rzemieślniczych, a jak w dużych zakładach. Zaprezentowano różne metody wypieku pieczywa. Wskazano parametry, które należy brać pod uwagę, aby otrzymać produkt wysokiej jakości. Opisano różnego rodzaju piece piekarskie. Starannie scharakteryzowano czynniki wpływające na wydajność wypieku. Podano przykłady jej obliczania. Poświęcono dużo uwagi jakości zdrowotnej żywności i wskazano sposoby monitorowania krytycznych punktów kontroli.

Książka "Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciast T.3.3. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Techn"
Jarosz Krystyna