Przetwory do spiżarni - Praca zbiorowa

Przetwory do spiżarni

2.33 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Prószyński Media
ISBN: 9788378391227
EAN: 9788378391227
Format: 235 x 165 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 176
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
10.50
książka
11.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Chociaż dzisiaj nie ma potrzeby robienia zapasów, a sklepowe półki są pełne, to domowe przetwory cieszą się coraz większym powodzeniem. Wiadomo, własne wyroby nie zawierają sztucznych dodatków, od których chętnie uciekamy we współczesnym, skażonym chemią świecie. Okres od wczesnej wiosny do późnej jesieni to czas, kiedy przyroda budzi się do życia, dojrzewa i wydaje owoce. Warto ten czas wykorzystać i zamknąć w słoikach skarby natury. Istnieje powszechne przekonanie, że z robieniem przetworów jest dużo pracy. Tak naprawdę, to tylko nieliczne z nich są czasochłonne, większość robi się łatwo, szybko i przyjemnie. Satysfakcja murowana, a w dodatku w zimie różne smakołyki bez sztucznych konserwantów będą zawsze pod ręką. Niniejszy tom z serii "Biblioteczka Poradnika Domowego" przedstawia ponad 160 sprawdzonych przepisów na przetwory do domowej spiżarni: marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, marmolady, sosy, sałatki.

Książka "Przetwory do spiżarni"
Praca zbiorowa