Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów - Błaszczyk Mieczysław Kazimierz,Goryluk-Salmonowicz Agata

Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów

4.00 Oceń książkę!

Autor: Błaszczyk Mieczysław Kazimierz,Goryluk-Salmonowicz Agata

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301210212
EAN: 9788301210212
Format: 235 x 165 x 1
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
91.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów prezentuje zagadnienia związane z komercyjną eksploatacją bakterii, drożdży i grzybów strzępkowych w produkcji przemysłowej. Autorzy przedstawiają różne typy hodowli mikroorganizmów w celu pozyskania biomasy i/lub metabolitów. Omawiają enzymy produkowane w skali przemysłowej przez mikroorganizmy, mikrobiologiczną produkcję napojów alkoholowych, rozpuszczalników, kwasów organicznych, aminokwasów, antybiotyków, witamin i prowitamin, pigmentów, a także polimerów.  Podręcznik ten jest adresowany do studentów biologii, mikrobiologii, biotechnologii studiów uniwersyteckich, biotechnologii i bioinżynierii procesowej studiów politechnicznych oraz doktorantów i wykładowców tego obszaru nauki.

Książka "Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów"
Błaszczyk Mieczysław Kazimierz,Goryluk-Salmonowicz Agata