Przekąski i przystawki - zimne i gorące -

Przekąski i przystawki - zimne i gorące

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: ...
ISBN: 9788372439062
EAN:
Format: ...
Oprawa: miękka
Stron: 72
Data wydania: 2011-03-07
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.99
książka
24.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło. W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku. Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu. Miło jest coś przekąsić!

Książka "Przekąski i przystawki - zimne i gorące"