Prowadzenie produkcji zwierzęcej Podręcznik Część 2 - Biesiada-Drzazga Barbara, Janocha Alina

Prowadzenie produkcji zwierzęcej Podręcznik Część 2

4.00 Oceń książkę!

Autor: Biesiada-Drzazga Barbara, Janocha Alina

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302167775
EAN: 9788302167775
Format: 230 x 160 x 8
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2017
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
51.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.

Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego - mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną - zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.

Książka "Prowadzenie produkcji zwierzęcej Podręcznik Część 2"
Biesiada-Drzazga Barbara, Janocha Alina