Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 1 - Marciniak-Kulka Ewa

Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 1

4.00 Oceń książkę!

Autor: Marciniak-Kulka Ewa

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147296
EAN: 9788302147296
Format: 240 x 170 x 8
Oprawa: Miękka
Stron: 224
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
47.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.

W I części podręcznika podano informacje dotyczące:
- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;
- zasad żywienia zwierząt;
- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;
- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;
- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.

Książka "Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 1"
Marciniak-Kulka Ewa