Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej - Maciej Taczanowski

Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Maciej Taczanowski

Wydawnictwo: Wolters Kluwer Polska
ISBN: 9788376016672
EAN:
Format: 180 x 250
Oprawa: miękka
Stron: 296
Data wydania: 2009-08-11
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
52.00
książka
55.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Stan prawny na 1.07.2009 r.
Podręcznik omawia podstawowe zagadnienia prawa żywnościowego, jego historię i miejsce w polskim systemie prawa, a także zagadnienia szczegółowe, przede wszystkim wymagania dotyczące jakości środków spożywczych, higieny ich produkcji i obrotu, znakowania oraz urzędowej kontroli żywności. Obowiązujące w Polsce prawo żywnościowe przedstawia całościowo jako jeden system norm prawnych, zbudowany na gruncie wzajemnie uzupełniających się przepisów polskich i wspólnotowych. Adresaci: Książka jest adresowana do studentów kierunków studiów stacjonarnych i niestacjonarnych oraz różnego rodzaju form kształcenia podyplomowego z dziedziny zarządzania produkcją i dystrybucją żywności. Szczególnie dotyczy to osób mających zamiar objąć lub już piastujących stanowisko pracy związane z wewnętrzną kontrolą jakości. Skorzystać z tej książki mogą również radcowie prawni i reprezentanci innych zawodów prawniczych.

Książka "Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej"
Maciej Taczanowski