Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności - Kaźmierczak Magdalena

Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kaźmierczak Magdalena

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157424
EAN: 9788302157424
Format: 285 x 205 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: 320
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
54.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące. Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej. Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych. Podsumowanie kończące każdą kartę pracy zmusza do oceny otrzymanego wyboru. Pojawiające się w podsumowaniach pytania rozwijają umiejętności kreatywnego i krytycznego myślenia. Publikacja pomaga nabrać biegłości w produkowaniu wyrobów cukierniczych, która jest niezbędna, aby zdać część praktyczną egzaminu.

Książka "Praktyczna nauka zawodu Pracownia produkcji cukierniczej T.4 Cukiernik technik technologii żywności"
Kaźmierczak Magdalena