Polska kuchnia regionalna -

Polska kuchnia regionalna

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788362976386
EAN:
Format: 165 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 240
Data wydania: 2012-03-02
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
3.99
książka
26.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy, albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki regionu, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.

W książce zamieszczono przepisy charakterystyczne dla siedmiu polskich regionów kulinarnych. Dzięki nim, niezależnie od miejsca zamieszkania, każdy będzie mógł poczuć w domu ulubione smaki wybranej kuchni regionalnej. Dania są bardzo zróżnicowane: od zupełnie prostych i łatwych do przyrządzenia, aż po bardziej wykwintne, które potrafią zaspokoić nawet najbardziej wyszukane podniebienia - każdy znajdzie coś dla siebie. Poszczególne rozdziały są opatrzone obszernym wstępem, pokazującym tło historyczne i kulturowe oraz przybliżającym specyfikę danego regionu

Pokaż się z dobrej kuchni!

Książka "Polska kuchnia regionalna"