Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327431066
EAN: 9788327431066
Format: 250 x 190 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 144
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
18.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

Książka "Polska kuchnia regionalna Kuchnia Warmii i Mazur"
Praca zbiorowa