Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327435606
EAN: 9788327435606
Format: 250 x 190 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 144
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
18.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci - od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy - eintopfy i pyszne kołocze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.

Książka "Polska kuchnia regionalna Kuchnia śląska"
Praca zbiorowa