Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327435620
EAN: 9788327435620
Format: 250 x 190 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 144
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
18.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z niezwykle wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano wiele rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki oraz szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie…

Książka "Polska kuchnia regionalna Kuchnia kresowa"
Praca zbiorowa