Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska - Praca zbiorowa

Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327431073
EAN: 9788327431073
Format: 250 x 190 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 144
Data wydania: 2015
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
18.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Po chłopsku, ale na bogato - kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie… Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby - było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje…

Książka "Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska"
Praca zbiorowa