Polska kuchnia bezglutenowa - Lewandowska Agata

Polska kuchnia bezglutenowa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Lewandowska Agata

Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377735312
EAN: 9788377735312
Format: 235 x 165 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 160
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
27.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.

Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
• przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
• mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
• listę zbóż i produktów bezglutenowych,
• ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
• łatwo dostępne składniki potraw.

Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!


Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz
SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na
zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Książka "Polska kuchnia bezglutenowa"
Lewandowska Agata