Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny - Czerwińska Dorota

Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

4.00 Oceń książkę!

Autor: Czerwińska Dorota

Wydawnictwo: REA
ISBN: 9788375441093
EAN: 9788375441093
Format: 235 x 165 x 9
Oprawa: Miękka
Stron: 176
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla tych zawodów.

Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.

Książka "Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny"
Czerwińska Dorota