Podstawy technologii gastronomicznej -

Podstawy technologii gastronomicznej

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788320434958
EAN: 9788320434958
Format: 240 x 170 x 40
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2003
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
49.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw. W poszczególnych rozdziałach poświęconych różnego rodzaju surowcom przedstawiono konkretne przykłady zarówno korzyści płynących z poprawnie prowadzonych procesów technologicznych, jak i konsekwencji wynikających z popełnionych błędów. Omówienie każdego zagadnienia składa się z obszernego wstępu teoretycznego i części eksperymentalnej.

Podręcznik jest przeznaczony dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka akademii rolniczych, chemii spożywczej politechnik, jak również uczniów techników gastronomicznych i szkół pomaturalnych.

Książka "Podstawy technologii gastronomicznej"