Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik profil rolniczo-spozywczy -

Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik profil rolniczo-spozywczy

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: ...

Wydawnictwo: Empi2 Wydawnictwo
ISBN: 9788388933202
EAN: 9788388933202
Format: 0
Oprawa: miękka
Stron: ...
Data wydania: 2002-08-28
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
13.00
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik opracowano na podstawie programu bloku tematycznego "Podstawy techniki", ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego, profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułów: "Rysunek techniczny", "Materiałoznawstwo", "Części maszyn", "Maszyny typowe". W rozdziale "Elementy rysunku technicznego" przedstawiono zasady rzutowania technicznego, widoki i przekroje, wymiarowanie. W rozdziale "Wybrane zagadnienia z materiałoznawstwa" ujęto treści dotyczące metali żelaznych i nieżelaznych, materiałów niemetalowych, tworzyw sztucznych, korozji, opakowań artykułów spożywczych. Rozdział "Części maszyn" podejmuje zagadnienia dotyczące połączeń części maszyn, omawia części maszyn stosowane w napędach i ich eksploatację. W ostatnim rozdziale "Maszyny i urządzenia w przemyśle rolno-spożywczym" przedstawiono informacje o maszynach i urządzeniach przepływowych, środkach transportu, urządzeniach chłodniczych, urządzeniach do podgrzewania powietrza i wody. Przedstawione treści są zilustrowane licznymi rysunkami, schematami i zdjęciami, które znacznie ułatwiają zrozumienie i utrwalenie informacji.

Podręcznik "Podstawy techniki, cz. 1, podręcznik profil rolniczo-spozywczy"