Podstawy gastronomii - Andrzej Stasiak; Mariola Milewska; Anna Prączko

Podstawy gastronomii

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Andrzej Stasiak; Mariola Milewska; Anna Prączko

Wydawnictwo: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
ISBN: 9788320818611
EAN:
Format: 160 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 364
Data wydania: 2010-04-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
62.90
podręcznik
65.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Książka stanowi kompendium wiedzy dotyczącej gastronomii. Zawiera on: historię gastronomii w Polsce i na świecie, podstawowe pojęcia stosowane w gastronomii, opis produktu gastronomicznego, prezentację produktu gastronomicznego od strony jego atrakcyjności w turystyce, wybrane organizacje i stowarzyszenia gastronomiczne, rolę informacji i promocji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.

Podręcznik jest przeznaczony dla studentów uczelni turystycznych, hotelarskich, technicznych (np. kierunku technologia żywności), rolniczych, szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim oraz osób zarządzających obiektami gastronomicznymi.

Podręcznik "Podstawy gastronomii"
Andrzej Stasiak; Mariola Milewska; Anna Prączko