Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2 - Kmiołek Anna

Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kmiołek Anna

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302167829
EAN: 9788302167829
Format: 245 x 170 x 9
Oprawa: Miękka
Stron: 192
Data wydania: 2017
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
51.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.

Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.

Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.

Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.

Książka "Podstawy gastronomii i technologii żywności Podręcznik do nauki zawodu Część 2"
Kmiołek Anna