Pasztet we współczesnej kuchni - Praca zbiorowa

Pasztet we współczesnej kuchni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071182
EAN: 9788377071182
Format: 205 x 145 x 11
Oprawa: Twarda
Stron: 108
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
32.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Pasztety, pochodzące z Francji, trafiły do kuchni polskiej w XVII wieku. Niegdyś należały do wyrafinowanych dań, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze, zwani pasztetnikami.

W niniejszej książce prezentujemy receptury na całą gamę pasztetów. Znajdziesz tu przepisy mniej i bardziej wykwintne ? idealne na codzienny posiłek i eleganckie przyjęcie. Nasze propozycje zostały dostosowane do wymogów współczesnej kuchni ? przygotuje je bez trudu każda gospodyni.

Polecamy nie tylko wyroby mięsne ? np. pasztet myśliwski, cielęcy czy z boczku i wątroby ? ale także specjały z ryb, warzyw i grzybów ? np. terrinę z łososia, pasztet z ziemniaków czy z fasoli z orzechami włoskimi.

Książka "Pasztet we współczesnej kuchni"
Praca zbiorowa