Pasja smaku. Przepisy z restauracji Aubergine - Gordon Ramsay

Pasja smaku. Przepisy z restauracji Aubergine

4.00 Oceń książkę!

Autor: Gordon Ramsay

Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788324518821
EAN:
Format: 215 x 270
Oprawa: twarda
Stron: 192
Data wydania: 2011-11-09
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
43.99
książka
53.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
"Każda strona tej książki jest przesycona pasją przyrządzania wykwintnych potraw (...). Najprostsze składniki Gordon łączy w taki sposób, że powstają cudowne dania, będące poezją smaku". Thane Prince Gordon Ramsay jest uważany za największy brytyjski talent kulinarny. W Pasji smaku znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre`me brulée - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy. Gordon Ramsay rozpoczął swą barwną karierę jako zawodowy futbolista w drużynie Glasgow Rangers. Obecnie jest jedynym brytyjskim kuchmistrzem, który może się poszczycić aż czterema gwiazdkami przyznanymi przez prestiżowy gastronomiczny Przewodnik Michelin. Pasja smaku autorstwa Gordona Ramsaya w 1997 roku zdobyła nagrodę Glenfiddich za Najlepszą Książkę Kulinarną Roku. Gordon Ramsay jest gospodarzem programu telewizyjnego Hell`s Kitchen (Piekielna Kuchnia).

Książka "Pasja smaku. Przepisy z restauracji Aubergine"
Gordon Ramsay