Organizacja pracy w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna - Witold Drogoń; Bożena Granecka-Wrzosek

Organizacja pracy w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Witold Drogoń; Bożena Granecka-Wrzosek

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302119149
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 232
Data wydania: 2011-07-19
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
37.49
podręcznik
48.47zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa.

Podręcznik jest podzielony na 6 rozdziałów. Rozdział 1. zawiera wiadomości na temat systemów zachowania czystości w obiekcie hotelarskim z uwzględnieniem zasad bhp, przepisów sanitarnych i ochrony przeciwpożarowej oraz ochrony środowiska. W rozdziale 2. omówiono usługi gastronomiczne w obiekcie hotelarskim. Rozdział 3. zawiera informacje na temat wyposażenia technicznego obiektów hotelarskich. W rozdziale 4. omówiono współpracę obiektów hotelarskich z biurami podróży, w tym rodzaje umów, kodeks postępowania praktycznego oraz organizacje turystyczne w Polsce. Rozdział 5. poświęcono na omówienie sposobów zarządzania obiektem hotelarskim, czyli stylów kierowania, form zarządzania, schematów organizacji oraz administracji obiektów hotelarskich, a także przykładowego regulaminu hotelowego. W rozdziale 6. Omówiono odpowiedzialność obiektu hotelarskiego, a więc przepisy prawa obowiązujące w Polsce i międzynarodowe.

Podręcznik "Organizacja pracy w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna"
Witold Drogoń; Bożena Granecka-Wrzosek