Ogólna technologia żywności - Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna

Ogólna technologia żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788320436105
EAN: 9788320436105
Format: 236 x 165 x 35
Oprawa: Miękka
Stron: 588
Data wydania: 2004
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
43.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka zawiera :

- charakterystykę głównych źródeł żywności
- surowców przemysłu spożywczego
- produktów spożywczych i ich jakości
- operacje mechaniczne i termiczne
- operacje typu dyfuzyjnego
- procesy i operacje fizykochemiczne
- procesy chemiczne
- procesy biotechnologiczne
- chłodzenie i zamrażanie
- ogrzewanie
- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych
- zakwaszanie
- funkcjonalne dodatki do produktów
- mycie i dezynfekcja urządzeń
- pakowanie, przechowywanie, transport żywności
- gospodarowanie energią i wodą
- ochrona środowiska

Książka "Ogólna technologia żywności"
Pijanowski Eugeniusz, Dłużewski Mieczysław, Dłużewska Anna