Obsługa gości (konsumentów) Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych cz.1 - Alina Ziaja; Renata Szajna; Danuta Ławniczak,

Obsługa gości (konsumentów) Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych cz.1

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Alina Ziaja; Renata Szajna; Danuta Ławniczak,

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302140853
EAN:
Format: 190 x 250
Oprawa: miękka
Stron: 246
Data wydania: 2014-02-11
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
41.90
podręcznik
46.00zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Obsługa gości (konsumentów) jest podręcznikiem przygotowanym z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych. Książka w sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał zawarty w podręczniku stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kelner i technik organizacji usług gastronomicznych.

Część druga zawiera wiedzę z zakresu:
  • Organizacji obsługi gości w pokojach hotelowych (room-service),
  • Technik podawania potraw kuchni różnych narodów,
  • Serwisu specjalnego oraz przygotowania nakryć specjalnych,
  • Planowania i organizacji przyjęć okolicznościowych,
  • Systemów rozliczeń kelnerskich,
  • Elementów protokołu dyplomatycznego,
  • Rozwiązywania sytuacji problemowych w pracy,
  • Organizacji baru i pracy barmana.

Podręcznik "Obsługa gości (konsumentów) Podręcznik do nauki zawodu kelner oraz technik organizacji usług gastronomicznych cz.1"
Alina Ziaja; Renata Szajna; Danuta Ławniczak,