Mięsa i Mięsiwa - Teresa Miazgowska

Mięsa i Mięsiwa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Teresa Miazgowska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371419911
EAN:
Format: 235 x 225
Oprawa: miękka
Stron: 64
Data wydania: 2008-10-09
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
6.99
książka
8.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Mięsko, mięso, mięsiwo - jadamy je chętnie i często. Jest smaczne i posilne. Można z niego przygotować bardzo urozmaicone i atrakcyjne dania. Zaspokaja głód, dodaje sił i mile "łaskocze" podniebienie. Jedzone z umiarem, z dodatkiem warzyw, owoców, kasz i makaronów jest również zdrowe. Zawiera pełnowartościowe białko bogate w niezbędne dla człowieka aminokwasy, sole mineralne - głównie żelazo, tak potrzebne młodzieży, fosfor i potas, a także mikroelementy np. miedź czy molibden. Dostarcza organizmowi potrzebne do życia witaminy, takie jak B1, B2, B6, B12 i PP, a niektóre tłuste kawałki mięsa także wit. A,D i E. W czasach, gdy mięsa było w sprzedaży mało, przygotowanie z niego potraw nie stanowiło problemu. Na codzień królował kotlet mielony, a na święto kotlet schabowy. Dziś gdy różnych rodzajów mięsa jest pod dostatkiem i to po przystępnej cenie, warto dołożyć starań, aby przygotowane z niego potrawy były smaczne i atrakcyjne. Podajemy Państwu przepisy na potrawy z różnych rodzajów i gatunków mięsa. Chcemy Państwa zachęcić do przygotowywania urozmaiconych posiłków z wykorzystaniem różnych dodatków, przypraw i ziół. Pragniemy Państwa zachęcić do tworzenia nowych dań, które urozmaicą codzienne menu. Eksperymentowanie w kuchni sprawia dużo radości i pozwala oderwać się od codziennych zajęć zawodowych. Gotowanie z rodziną lub z przyjaciółmi może stanowić świetną zabawę i integrować członków rodziny.

Książka "Mięsa i Mięsiwa"
Teresa Miazgowska