Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T - Jarosz Krystyna

Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jarosz Krystyna

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157097
EAN: 9788302157097
Format: 240 x 170 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 128
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
40.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane i mniej znane. Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż, które mogą być używane w piekarniach. Publikacja zwraca szczególną uwagę na transport, przechowywanie i ocenianie jakości mąki żytniej i pszennej. Liczne ćwiczenia i pytania pozwalają na sprawdzenie stopnia opanowania wiedzy przez ucznia. Przejrzyste schematy i rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień. Podręcznik przygotowuje ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i dużym zakładzie.

Książka "Magazynowanie surowców piekarskich Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywienia T"
Jarosz Krystyna