Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk - Joseph Seeletso

Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

4.00 Oceń książkę!

Autor: Joseph Seeletso

Wydawnictwo: Świat Książki
ISBN: 9788379437030
EAN:
Format: 210 x 260
Oprawa: miękka
Stron: 240
Data wydania: 2014-10-22
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
12.99
książka
42.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Joseph "Józek" Seeletso - Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner.  Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.

Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej  książki. To  przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.

Książka "Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk"
Joseph Seeletso