Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko - Piotr Bikont

Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko

4.00 Oceń książkę!

Autor: Piotr Bikont

Wydawnictwo: Rebis
ISBN: 9788375103847
EAN:
Format: 190 x 190
Oprawa: twarda
Stron: 288
Data wydania: 2011-05-17
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
44.49
książka
47.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.

Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak "Wprost" i "Newsweek". Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.

Książka "Kuchnia żydowska według Balbiny Przepiórko"
Piotr Bikont