Kuchnia XXI wieku - Ferguson Clare

Kuchnia XXI wieku

4.00 Oceń książkę!

Autor: Ferguson Clare

Wydawnictwo: MUZA
ISBN: 8373196846
EAN: 9788373196841
Format: 280 x 190 x 11
Oprawa: Plastikowa
Stron: 144
Data wydania: 2006
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
38.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.

Książka "Kuchnia XXI wieku"
Ferguson Clare