Kuchnia staropolska - Piotr Adamczyk

Kuchnia staropolska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Piotr Adamczyk

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376706030
EAN:
Format: 160 x 235
Oprawa: twarda
Stron: 320
Data wydania: 2012-11-14
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.99
książka
24.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz?

Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.

Książka "Kuchnia staropolska"
Piotr Adamczyk