Kuchnia japońska - Adam Wieczorek

Kuchnia japońska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Adam Wieczorek

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372772480
EAN:
Format: 146 x 205
Oprawa: miękka
Stron: 139
Data wydania: 2008-11-10
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
14.49
książka
17.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!

Książka "Kuchnia japońska"
Adam Wieczorek