Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne

4.00 Oceń książkę!

Autor: Barbara Jakimowicz-Klein

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788372777072
EAN:
Format: 204 x 148
Oprawa: miękka
Stron: 266
Data wydania: 2014-07-20
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
26.99
książka
28.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne "Góralu, czy ci nie żal". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się "męczyć", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka - poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania "pańskie" - bardziej współczesne, urozmaicone "miejskimi nowinkami". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!

Książka "Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne"
Barbara Jakimowicz-Klein