Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku - Durst Markus, Iding Doris, Wafler Johanna

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku

4.00 Oceń książkę!

Autor: Durst Markus, Iding Doris, Wafler Johanna

Wydawnictwo: PURANA
ISBN: 9788360170403
EAN: 9788360170403
Format: 270 x 195 x 10
Oprawa: Twarda
Stron: 144
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
40.97
książka
47.49zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.

Książka "Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku"
Durst Markus, Iding Doris, Wafler Johanna