Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Edyta Gulińska; Dorota Czerwińska

Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Edyta Gulińska; Dorota Czerwińska

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302091520
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 192
Data wydania: 2012-12-29
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
31.99
podręcznik
37.47zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h

Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omoacute;wiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składnikoacute;w pokarmowych w organizmie.

Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omoacute;wiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia roacute;żnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.




Numer dopuszczenia MEN: 15/2005

Podręcznik "Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Edyta Gulińska; Dorota Czerwińska