Książka kucharska - Jean Carper

Książka kucharska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jean Carper

Wydawnictwo: Vesper
ISBN: 9788361524533
EAN:
Format: 155 x 230
Oprawa: miękka
Stron: 336
Data wydania: 2010-03-15
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.99
książka
24.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka kucharska zawiera wybór najlepszych przepisów na pyszne, korzystne dla zdrowia dania wraz z dokładnym wyjaśnieniem zasad racjonalnego odżywiania się. Jean Carper najpierw przedstawia podstawowe informacje z zakresu dietetyki, bez których nie sposób się obejść, w tym:
  • dziesięć podstawowych zasad mądrego jedzenia,
  • wskazówki dotyczące odcyfrowywania etykiet na kupowanych produktach żywnościowych,
  • charakterystykę przypraw i ziół, które działają przeciwzapalnie, oraz tłuszczów, których należy unikać.
A także garść podpowiedzi:
  • jak odróżnić dobre węglowodany od złych,
  • jak walczyć z rakiem z pomocą owoców i warzyw,
  • jak unikać kancerogenów i toksyn w spożywanych mięsach i rybach.
"Już od samego czytania przepisów Jean Carper czujemy się zdrowsi. Dania są łatwe, szybkie w przygotowaniu i pełne odżywczych składników, a przy okazji wyśmienicie smakują. Jako jedyna spośród wielu ekspertów zdrowego żywienia, Jean Carper nie tylko tłumaczy, co i jak powinniśmy jeść, ale jeszcze zamienia tę teorię w prawdziwą ucztę dla podniebienia".
- Phyllis Richman, autorka i ekspert ds. żywności, były krytyk kulinarny "Washington Post"

"Jean Carper ma zdumiewającą umiejętność przekładania informacji z zakresu dietetyki na proste i praktyczne wskazówki, które są zgodne z aktualnym stanem wiedzy, brzmią rozsądnie i, przede wszystkim, wyśmienicie smakują!".
- Dr Jennie Brand-Miller, autorka bestsellerowej serii Nowa rewolucja glukozowa

Książka "Książka kucharska"
Jean Carper