Kotlety zrazy medaliony - Praca zbiorowa

Kotlety zrazy medaliony

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Prószyński Media
ISBN: 9788376489698
EAN: 9788376489698
Format: 235 x 165 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 176
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
9.97
książka
11.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy.
W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.

Książka "Kotlety zrazy medaliony"
Praca zbiorowa