Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym - Kowalska Aleksandra

Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kowalska Aleksandra

Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788376413228
EAN: 9788376413228
Format: 230 x 160 x 16
Oprawa: Miękka
Stron: 296
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
55.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Publikacja dotyczy funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego w Polsce na tle innych krajów. To w jakości autorka upatruje głównego sposobu wzmacniania konkurencyjności ekologicznych gospodarstw rolnych. Dlatego też praca szeroko ujmuje problematykę jakości żywności. Z recenzji prof. dr. hab. Mieczysława Adamowicza: (...) ostatni rozdział pracy ma merytoryczne walory poznawcze, badania poszerzyły i pogłębiły wiedzę z problematyki funkcjonowania systemu rolnictwa ekologicznego, konkurencyjności gospodarstw ogrodniczych oraz ich wyników ekonomicznych. Uzyskane wyniki mogą być przydatne dla programowania rozwoju rolnictwa w regionie oraz doboru form i wysokości wsparcia różnych typów gospodarstw poprzez narzędzia Wspólnej Polityki Rolnej. Z recenzji dr hab. Jana Zalewy: (...) stwierdziłem dużą swobodę autorki pracy przy stosowaniu metod analizy ilościowej, a zwłaszcza precyzyjnych testów istotności otrzymanych wyników. Autorka stwierdziła istotność otrzymanych wyników. Nie wszystkie badania mogą się tą zaletą poszczycić.

Książka "Jakość i konkurencyjność w rolnictwie ekologicznym"
Kowalska Aleksandra