Jajko - Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia

Jajko

4.00 Oceń książkę!

Autor: Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328058385
EAN: 9788328058385
Format: 240 x 195 x 13
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
30.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej.
Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje - no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek - można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.
Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół - kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?

Książka "Jajko"
Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia