Jajka. 130 prostych przepisów - Michel Roux

Jajka. 130 prostych przepisów

4.00 Oceń książkę!

Autor: Michel Roux

Wydawnictwo: Bellona
ISBN: 9788311108288
EAN:
Format: 160 x 210
Oprawa: miękka
Stron: 304
Data wydania: 2008-03-13
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
21.99
książka
30.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka Michela Roux, jednego z najbardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni na świecie, zawiera ponad 130 przepisów i pomysłów na wykorzystanie jaj. Książka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek - począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy. Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.

Książka "Jajka. 130 prostych przepisów"
Michel Roux